Marijke Roelse
 
Ceremoniespreker, Verbinder

 

MOGELIJKHEDEN

Foto door Piero Nigro van Unsplash

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je kan trouwen. 

Trouwen in het buitenland

Heb je hier altijd al van gedroomd; trouwen tussen de druivenranken in Frankrijk? Met je voeten op het strand in Ibiza en met uitzicht op Es Vedra? Op de berg in Oostenrijk? Op een prachtige agriturismo in Toscane? 

Een huwelijk in het buitenland hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, wanneer jullie kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Jullie trouwen dan eerst in Nederland voor de wet. In veel gemeenten is er zelfs een speciaal laag tarief of soms zelfs gratis.

Als jullie dat hebben gedaan hebben jullie DE vrijheid om de ceremonie te laten plaatsvinden waar, hoe en wanneer jullie maar willen. Jullie gasten merken het verschil helemaal niet want ik zorg ook voor een huwelijksakte die door iedereen wordt ondertekend.  

Ceremonieel trouwen

Willen jullie zelf  je trouwlocatie kiezen zonder gebonden te zijn aan vaste locaties, tijden en regels? Jullie favoriete restaurant, het cafe waar jullie elkaar hebben ontmoet, in de prachtige tuin van jullie vrienden, bij die gave strandtent die geen officiële trouwlocatie is maar precies bij jullie past? Dat kan allemaal! 

Als jullie hiervoor kiezen kunnen jullie je huwelijk uiteraard ook officieel en wettelijk vastleggen. Hetzelfde als bij trouwen in het buitenland kunnen jullie bij de gemeente goedkoop of zelfs gratis trouwen. Wanneer de locatie van jullie dromen voor de wettelijke trouwdatum valt of als het huwelijk voor je partner een verrassing is kunnen jullie ook achteraf voor de wet trouwen.

Foto door Marcus Lewis van Unsplash

Op deze manier hebben jullie alle vrijheid om de trouwceremonie te laten plaatsvinden waar, hoe en wanneer jullie maar willen. Jullie kunnen dan alles  helemaal naar jullie eigen wensen in vullen.

In principe is alles mogelijk!

Wettelijk trouwen 

Dit is de officiële manier van trouwen. Bij de gemeente waar jullie willen trouwen, maak je melding van jullie huwelijk en kunnen jullie een BABS kiezen van de gemeente voor het officiële gedeelte. En dan neem ik de huwelijksceremonie voor mijn rekening. Of jullie geven aan dat je mij als trouwambtenaar voor 1 dag wilt, zodat ik kan worden beëdigd door de rechtbank. De gemeente geeft dan aan of zij deze benoeming toekent. De gemeente vraagt hier wel extra kosten voor en deze zijn helaas overal verschillend. 

Nu kunnen jullie trouwen op het stadhuis of op een andere locaties die door de gemeente zijn aangewezen als trouwlocatie. Op de site van de gemeente kunnen jullie alle prachtige officiële trouwlocaties vinden. 

Wanneer jullie deze extra kosten willen omzeilen of liever jullie eigen bijzondere locatie kiezen, kun je ook kiezen voor ceremonieel trouwen. Dit doen tegenwoordig best veel bruidsparen.

Foto door Alfonso Scarpa van Unsplash
 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn